Baby Hope wil moeder- en kindsterfte terugdringen
Stichting Baby Hope wil helpen bij het verbeteren van verloskundige voorzieningen in buitenlandse ziekenhuizen. Het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen is in veel landen immers hoog. Het verminderen van moeder- en kindsterfte is niet voor niets opgenomen in de millennium doelstellingen die wereldwijd aandacht krijgen. Dit willen wij realiseren door het inzamelen van ongebruikte materialen uit Nederlandse kraampakketten. In de praktijk blijkt namelijk dat vaak maar een klein deel van het kraampakket wordt gebruikt. Het restant wordt na verloop van tijd vaak weggegooid, terwijl deze restanten kunnen bijdragen aan een betere hygiëne tijdens bevallingen in ontwikkelingslanden. Het kan de levens van andere baby’s en kraamvrouwen redden!

Baby Hope sluit aan bij betrouwbare projecten
Om kraamvrouwen en baby’s in ontwikkelingslanden zo goed mogelijk te kunnen helpen, sluiten we aan bij bestaande en betrouwbare projecten van andere organisaties. Deze hulpverleningsorganisaties voldoen aan een aantal criteria: onafhankelijk en lokaal opereren, betrokkenheid van lokale organisaties en goede inzet van de materialen.

Ons logo drukt uit waar we voor staan: het is op te vatten als een baby die schreeuwt om aandacht, als een zwangere vrouw en als de wereldbol met de dampkring erom heen.